Stad tussen de werelden

Een stadswandeling door het leven van ‘beroemde’ Bossche ingezeten

Marie José van der Linden, Rijkert Knoppers en Maarten Sterneberg, drie enthousiaste wandelaars tevens illustrator, journalist en grafisch ontwerper kwamen tot het idee om samen wandelroutes uit te brengen in en om ’s-Hertogenbosch. Het doel is om ‘onze’ stad en de nabijgelegen gebieden op deze manier onder de aandacht te brengen.

Willem de Ridder

Willem de Ridder werd in 1939 in ’s-Hertogenbosch geboren. Hij was nauw betrokken bij de oprichting van alternatieve jongerenclubs als Paradiso, Fantasio en de Melkweg. Hij is een van de initiatiefnemers van het weekblad Hitweek, later Aloha, rebelse spreekbuis voor jongeren.

Bert Röling

Bert Röling (1906-1985) – Röling groeit op in een Bosch middenstandsgezin. In de jaren ’60 en ’70 ontpopt hij zich tot een pionier op het gebied van de polemologie, de wetenschap die zich richt op vrede en veiligheid. Röling verwerft een naam in de internationale vredesbeweging. Hij wijst atoomwapens af.

Frans van Gaal staat aan de basis van een wandeling langs historische plekken, woon- en geboortehuizen die blijvend herinneren aan opmerkelijke artiesten, kunstenaars, schrijvers, oprichters, wetenschappers, componisten, zangers. Ergens in het (buiten)land lieten ze hun sporen na. En vaak is er een link met hun Bossche ervaringen. Zo is ’s-Hertogenbosch dan toch enigermate ‘stad tussen de werelden’.

DEPAADJESMAKERS.NL