Permanente expositie BVV Den Bosch

Permanente expositie BVV Den Bosch

Jan van Mil, inmiddels al weer 72 lid van BVV, legde gedurende zijn verenigingsleven een rijke verzameling aan van foto’s, affiches en andere attributen die typisch bij een voetbalclub horen. Die verzameling vormt het uitgangspunt van een permanente tentoonstelling. Samen met Jan Hoefs, Cor Verel, Hennie Spierings en andere vrijwilligers stelden ze een mooie expositie samen. Henk Mees, sportjournalist en Frans van Gaal gaven tips en adviezen. Cor Verel is met Verel Interieurbouw verantwoordelijk voor de opbouw van de tentoonstelling.

Twee echte Bossche jongens, Gijs van Leur en Jan Hootsmans, gingen in 1906 recht op hun doel af. Jan speelde met zijn ‘Lombokkers’ tegen ‘de Zandhazen’. Wat je noemt wijkgebonden. Maar bij zulke clubjes was het een kwestie van komen en gaan. Voor Jan luidde het parool echter: ‘Nooit Ophouden, Altijd Doorgaan’. In 1918 veranderde de naam in BVV.

De club beleefde hoogte- en dieptepunten. Ze komen in beeld door verhalen, foto’s, affiches, gedenkwaardige voetbalattributen en zoveel.

BVV DEN BOSCH